Spatiul verde, gradina din jurul blocului este in proprietatea asociatiei de proprietari? In sarcina cui este ascest spatiu?

Spatiul verde, gradina din jurul blocului nu este in proprietatea asociatiei de proprietari ci a autoritatii publice locale, in speta primaria de sector sau de localitate. Terenul care este in proprietatea proprietarilor cladirii este doar terenul aferent cladirii (terenul pe care se afla cladirea) inclusiv, daca exista, acel brau de beton de maximum 80 cm. aflat in exteriorul cladirii si care este parte din structura cladirii. Sarcina cu privire la intretinerea si administrarea acestui spatiu revine proprietarului adica primariei locale a carui buget este constituit din taxele si impozitele locuitorilor de pe raza sectorului sau a localitatii.

Asociatia de proprietari prin personalul angajat nu are nici o obligatie cu privire la intretinerea si administrarea spatiului verde, a gradinii respective. In mod normal daca primaria nu isi face treaba adica nu isi respecta atributiile pentru care sunt platiti de cetateni, si pentru aceasta situatie, ar trebui sa fie amendati de catre asociatia de proprietari.

Taguri: spatiu verde, primarie, asociatia de proprietari, intretinerea si administrarea, autoritatii publice locale, raza sectorului, gradina din jurul blocului, taxele si impozitele platite, cetateni