Se poate restituii diferența de fond de rulment în cazul în care prin montarea unei centrale termice de apartament cheltuielile unui proprietar față de asociația de proprietari au scăzut și cum se poate proceda?

Întrucât în această situație cheltuielile proprietarilor în cadrul asociației de proprietari scad prin schimbarea sursei de încălzire și de preparare a apei calde a apartamentelor respective, conducerea asociației de proprietari, la cererea scrisă a proprietarilor, are obligația restituirii diferenței de fond de rulment care aparține acestora și care nu poate fi folosită fără acordul lor în interesul altor proprietari (restanțieri) sau chiar în interesul asociației de proprietari care de fapt, în mare parte, satisface din neștiință interesul unor reguli pentru că practic acolo ajung majoritatea banilor proprietarilor.

Conducerea asociației trebuie să înțeleagă că actualizarea fondului de rulment la nivelul necesar proprietarului se poate face atât prin mărirea sumei cât și prin micșorarea ei. Restituirea de către administrator/casier se face în numerar în baza cererii proprietarului, aprobată de președinte printr-o dispoziție de plată tip.

Taguri: diferenta, fond de rulment, centrale termice, cheltuieli, asociatia de proprietari, sursa de incalzire, dispozitie de plata tip, interesul altor proprietari, restantieri, presedinte