La ce folosește semnătura electronică într-o asociație de proprietari?

Semnătura electronică este un procedeu fiscal aplicat tuturor persoanelor juridice care depun declarații la ANAF, în scopul de ușurare și autentificare a declarațiilor depuse de către persoanele juridice înființate pe teritoriul României. Asociațiile de proprietari, sunt prin natura lor, persoane juridice și sunt obligate să-și procure semnătura electronică pentru fiecare asociație în parte sau în cazul unui administrator ce deține funcția respectivă în mai multe asociații, prin procură notarială, dată de președintele respectivei asociații, administratorului care se ocupă de realizarea acestui serviciu.

Recomandăm, tuturor asociațiilor de proprietari care nu au încă semnătura electronică, să apeleze la serviciile unei societăți de administrare (ne puteți contacta în acest sens) pentru a facilita depunerea declarațiilor către ANAF, în special pentru declarația unică 112, printre primele declarații care beneficiază de acest nou mod de depunere.

Taguri: declaratia 112, semnatura electronica, asociatie de proprietari, juridice, ANAF, depunere, autentificare, persoane juridice, serviciu, procura notariala, presedinte