Ce lege sau legislație reglementează funcționarea asociației de proprietari și ce alte acte guvernează funcționarea asociației de proprietari?

Funcționarea asociației de proprietari este reglementată, în principal, de o singură lege: Legea 230. În completarea prezentei legi intervine și H.G. 1588/2007 precum și legislația specifică domeniului de contabilitate, Legea 82/1991, capitolele privind contabilitatea în partidă simplă sau dublă, funcție de opțiunea asociației de proprietari la înființarea sa. Asociațiile de locatari, nu mai dispun de o lege care să le reglementeze funcționarea și sunt obligate să se transforme în asociații de proprietari pentru a intra în deplină legalitate. Netransformarea implică restricții fie din partea furnizorilor, fie imposibilitatea reprezentării juridice a asociației în caz de probleme de această natură. Un administrator eficient trebuie în mod obligatoriu să fie la zi cu orice noutate în materie de legislație pentru o asociație de proprietari.

Taguri: asociatia de proprietari, lege, reglementare, legislatie, legea 230, hg 1588, 2007, legislatie, contabilitate, partida simpla, asociatia de locatari, transformare, furnizori