Într-o asociație de proprietari, ce acte sunt necesare pentru înființare sau constituire?

Proprietarii de pe o scară, un tronson sau dintr-un imobil, au obligația să se înființeze (cunoscut ca procesul de constituire sau înființare) ca asociație de proprietari, pentru a-și putea reprezenta juridic interesele comune legate indivizibil de proprietatea lor comună, aferentă cotei-părți indiviză a acestora. În lipsa acestei înființări, respectivii proprietari se văd în imposibilitatea reprezentării juridice și sunt vulnerabili abuzurilor fie din partea altor proprietari, a statului sau a furnizorilor.

Pentru înființarea unei asociații de proprietari și obținerea personalității juridice și a codului de identificare fiscală, sunt obligatorii documentele: Statutul Propriu, Actul Constitutiv, Acordul De Asociere, Procesul-Verbal al Adunării Generale prin care s-a constituit asociația de proprietari.

Taguri: infiintare, constituire, asociatie de proprietari, imobil, cota-parte indiviza, Statutul Propriu, actul constitutiv, acord de asociere, proces-verbal al adunarii generale, constituire