În proprietatea cui este o conductă de gaze montată într-un bloc pentru alimentarea cu gaze a unei centrale termice de apartament și ce pot face ceilalți proprietari care doresc să se conecteze în viitor la această conductă?

Conducta de gaze care alimentează în mod individual (contract individual cu proprietarul) un apartament sau mai multe este în proprietatea celui/celor care a/au efectuat plata lucrării în baza contractului de execuție și a facturii aferente plății lucrării. Dacă ceilalți proprietari care nu au contribuit cu nimic la data montării conductei de gaze în viitor doresc să se conecteze la această conductă sau să prelungească conducta până la apartamentele lor atunci este obligatoriu acordul din partea proprietarului/lor conductei in condițiile financiare stabilite de comun acord prin negociere. Proprietarii care solicită conectarea la conductă sau prelungirea conductei au obligația să achite contravaloarea cotelor-parți ce le revin din valoarea initială a lucrării actualizată la nivelul de la data negocierii funcție de inflație, curs valutar etc.

Taguri: cota parte, conducta de gaze, contract individual, apartament, plata lucrarii, contractul de executie, prelungire, conditii financiare, negociere, apartament